2013. augusztus 29., csütörtök

NÁLAD VAN A KULCS

NÁLAD VAN A KULCS

És néked adom a mennyek országának kulcsait; és amit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és amit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen.
- Máté 16:19

Ez a vers szó szerint így hangzik a görög eredeti szerint: „Neked adom a királyság kulcsait. Amiről azt jelented ki a földön, hogy be van zárva, az az egekben is be lesz zárva, és amiről azt jelented ki a földön, hogy ki van nyitva, az az egekben is ki lesz nyitva.”
Az ég, amelyről itt Jézus beszélt, nem a mennyországot jelenti, ahol Isten trónja van. A csatatérről beszélt, a birodalomról, ahol a sátán erői vannak működésben.
Azt mondta ezzel, hogy Isten erőt adott nekünk arra, hogy megkötözzük a gonosz szellemeket az egekben, és eloldozzuk Isten angyalait, hogy munkálkodjanak az érdekünkben.
A Filippi 2:9-10 szerint Jézus nevével olyan nevet kaptunk, amely minden név fölött való, és amelyre minden térd meghajol! Hol? Az egekben, a földön és a föld alatt. Vagyis mindenhol!
Hívőként teljes hatalmunk van a sátán erői felett. Hatalmat gyakorolhatunk a gonosz szellemek felett, akik megpróbálják elpusztítani ezt a nemzetet. Hatalmat gyakorolhatunk felettük Jézus nevében, és leronthatjuk az erősségeiket.
Ideje felismernünk, milyen fontosak vagyunk a világi ügyek szempontjából. Mióta Jézus elküldött bennünket az Evangélium hirdetésére, a világ élete vagy halála a Gyülekezet kezében van. Mi vagyunk azok, akik birtokoljuk Jézus hatalmas nevét és az Evangélium óriási erejét, hogy életet és bővölködést vigyünk minden teremtménynek. Mi vagyunk azok, akiknek az imái meg tudnak változtatni minden hatalmasságot ebben az országban.
Te és én vagyunk azok, akik közbenjárhatunk most rögtön, és használhatjuk azt az erőt, amit Isten nekünk adott. Talán más-más országból jöttünk, különböző háttérrel rendelkezünk, de egy dolog közös bennünk: Jézus Krisztus az Urunk. És ez egyedül elég arra, hogy megváltoztassuk a föld szellemi viszonyait.
/Kenneth Copeland & Gloria/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése