2014. augusztus 30., szombat

Úr, a mi Istenünk.

Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk! Add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük Őt, Neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: Egyedül Te vagy az
Úr, a mi Istenünk.

Mai imám

Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk! Add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük Őt, Neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk. 

2014. augusztus 28., csütörtök

Kiálcs hangosan az Urhoz

Ésaiás 43:2 Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítanak.
Olykor összecsaphat a fejünk fölött a gondok és terhek tengere.
Bármennyire is igyekszünk sehogyan sem sikerül a felszínen maradni, összecsap felettünk az ár.
Mit tesz ilyenkor Isten? Amit Jézus tett Péterrel! Kinyújtja felénk a megmentő kezét.(Máté 14:22-31)
Amikor Péter merülni kezdett hangosan felkiáltott:"Uram, ments meg!" és Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt.
Ha te is épp elmerülsz, ha a te fejed fölött is összecsapnak a hullámok, tedd azt amit Péter tett, kiáltsd fel hangosan:"Uram, ments meg engem!"
Majd ragadd meg hittel Jézus feléd kinyújtott kezét.
Ne feledd, csak azok menthetőek meg, akik valóban meg akarnak menekülni!
Ámen!

2014. augusztus 13., szerda

NE VÉTKEZZETEK

NE VÉTKEZZETEK (1)
1Jn 2,1-2. Én fiacskáim, ezeket azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus. És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is.
1./ Ne vétkezzetek – van ilyen?
Hát, igen, ez a levél azért íródott, hogy a szerelmesek – Isten szerelmesei – ne vétkezzenek. Ne forduljanak el Tőle, ne engedjenek semmit őközéjük és Istenük közé, ne engedjenek semmilyen kísértésnek – legyen az csábítás, vagy megfélemlítés, hitetlenség, vagy lázadás – hogy ne vétkezzenek.
2./ Ne vétkezzetek – ha Isten azt mondja: „ne”, ki lenne, aki áthúzhatná ezt.
a./ Ha azt mondja: van ilyen, hogy nem vétkezik az Ő népe, akkor van ilyen. Akkor lehetséges.
b./ Már ezen a földön? Igen, erre vonatkozik a levél – a mennyben ez már természetes lesz. Itt a földön jár ez harccal. Itt a földön érdemel szót. Itt a földön tűzheted ki célul – a mennyben kicsit furcsa lenne. Ott nem lesz bűn. És nem lesz ott a kísértő sem. És nem megy be semmi, ami a halálhoz kötődik, semmi, ami gonosz, ami lázadó, vagy hitetlen. Ott nem lesz bűn. Tehát a levél üzenete ide, erre a földre szól. Pontosan így: „ne vétkezzetek”.
3./ Ne vétkezzetek – s itt a „hamartanó” szerepel (gör), ami ugyanazt jelenti, mint az 1Jn 1,9-ben: „Ha megvalljuk bűneinket (hamartia), hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket (hamartia) és megtisztítson minket minden hamisságtól.”
a./ Tehát: ha elkövetted – valld meg. (Bánd meg, szakítsd el magad tőle, rögzítsd le, hogy bűn volt, és hogy többé nem akarod elkövetni. Jelentsd ki, hogy elhatárolod magad tőle, tagadd meg, vesd el, és az Úr felszabadít alóla. Megbocsátja, és meg is tisztít tőle. S utána?)
b./ Ha megvallottad, s a bűnbocsánatot is átvetted az Úrtól, akkor – soha többé ne kövesd el! Őrizd meg magad tőle – a hit által, Isten Szent Szelleme által, az új életed által, az által, hogy a gyülekezetben közösségben vagy testvéreiddel, imádkoztok, és közbenjárnak érted. Őrizd meg magad – erre vonatkozik ez az Ige.
4./ Ne vétkezzetek – tehát ez a fő célkitűzés.
a./ Nem véletlenül bocsátott meg neked az Úr. Nem véletlenül tisztított meg téged. Azért, hogy most már tiszta legyél.
b./ Kétféleképpen lehetsz tiszta: ha bemocskolódtál – megvallod bűneidet, és kéred a bűnbocsánatot. Megkapod, és tiszta leszel. A második módja, hogy tiszta legyél: ha – miután megtisztított téged az Úr – miután ez megtörtént: tisztán tartod magad. Megőrzöd magad a bűntől. Ellene mondasz a kísértésnek. Elzavarod az ellenséget: ellene állsz, és elfut tőled. Miért? Hát nem ezzel a céllal írta meg a Szent Szellem Jakab által: „álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek”? (Jak 4,7-8.) Ha pedig ez a cél – miért ne lehetne ennek megfelelően élni?
Mondd velem együtt: „Uram, én bocsánatot kérek Tőled mindenért. Azokért is, amiket tudok, hogy elkövettem, és azokért is, amiket még nem tudok – de megtettem. Köszönöm, ha rámutatsz – én mindentől kész vagyok elszakadni, mindentől készen állok, hogy elhatároljam magam, megbánjam és megvalljam Előtted. Kérlek, Uram, hogy mindentől, amit megbántam, és megvallottam, s ezért Te megtisztítottál, kérlek, erősíts meg, hogy mindentől tisztán tartsam magam. Tudom, hogy Szent Szellemed erre képessé tett, és tesz, megerősít, a Te Igéd is ebben az irányban ad erőt, és köszönöm, hogy ez a Te akaratod, hogy én magamat mindentől tisztán tartsam. Ez a Te akaratod, az én szentségem. Ezért kérlek, és köszönöm is, hogy Te ezt elvégzed – most. Ámen.”
5./ Ne vétkezzetek – ez a fő célkitűzés, ez lehetséges, legalábbis: HELYZETRŐL-HELYZETRE győzhetsz Isten Szent Szelleme és az Ő Igéje által.
a./ És ha elbuktál? Ha nem sikerült?
Hirtelen haraggal rosszat mondtál ki.
Vagy jött az aggodalmaskodás, és nem mondtál ellene.
Rosszra adtad a szádat – leromboltad általa a jövődet.
Szemed rossz irányba fordult, gondolataidat rossz irányba vitte, és te engedted.
A megbocsátás kezdett lefoszlani rólad, és elkezdtél megint acsarkodni.
És sorolhatnám – a hazugságot, a paráznaságot, a zsugoriságot és a reménytelenséget.
Vétkeztél.
Mit teszel most?
Aláírod azt, amit az ördög mond: „úgyis mindig el fogsz bukni”? Vagy ellene mondasz az ördögnek, és kimondod az Igével: „Elestem ugyan, de felkelek – ne örülj én ellenségem, az Úr az én erősségem!”
Melyiket választod? A „szokásosat”, amikor a kis bűnökből lesznek a nagyobbak, s a még nagyobbak? És ezekkel együtt bejöhet az önkárhoztatás, vagy az önfelmentés?
Nem, én nem ezt választom.
b./ Mi jöhet akkor?
Egyetlen egy: a tudatos ODASZÁNÁS A SZENTSÉGRE.
A visszafordulás Isten szent személyéhez.
„Uram, lehet, hogy elbuktam – de odaszánom magam a teljes hűségre, odaszánom az ellenséggel szembeni harcra, arra, hogy nem engedek többé a kísértéseinek, és a Te győzelmed dolgozhat bennem. Tudom, hogy Te legyőzted a világot. Tudom, hogy az „ifjak erősek, és az Isten Igéje megmarad bennük, és legyőzve tartják a gonoszt” – én sem akarok másként élni! Uram, én a Te győzelmedet akarom. Mindenkor. Minden bűnnel, minden kísértéssel szemben. Életem minden helyzetében. Ezt akarom, és tudom, hogy ez a Te akaratod is – kevesebbel én nem tudok megelégedni! Ámen.” (1Jn 2,12-14.)
6./ Ne vétkezzetek – odaszántad magad, tudod, hogy ez a fő gondolat, a főcsapás, a fő irány.
a./ TUDOD, hogy ez Isten legjobb akarta. És te az Ő akaratát akarod. És jól teszed.
b./ Innentől a TETT áll előtted – a hit által. Tudatosan. Őrizve azt, amit már megkaptál az Úrtól – igazságot, békességet, reménységet, jövőt, Isten Igéjét, az Ige jó megértését, szentséges közelségét, jóságosságát.
c./ Mindenképpen ezt a fő célt fogod SZEMED ELŐTT tartani.
d./ És ehhez kapcsolódik a második: „és ha valaki vétkezik, VAN szószólónk az Atyánál.” Igen. Akkor is VAN BŰNBOCSÁNAT. Újra is, megint és megint is. Egészen az örökkévalóságig. De EZ NEM JOGOSÍT FEL engem arra, hogy szabadon engedjem a vétkezést az életemben.
e./ Amióta újjászülettél, ez lett a mérce bent, a szíved mélyén: te már Jézushoz tartozol, „nem vétkezhetsz és mindenki előtt is képviseled ezt, s az Ő akarata.
7./ Ne vétkezzetek – van ehhez erő? Van ehhez győzelem? Van ehhez eszköz? Útmutatás? Igen. Isten Igéje győzelmi eszközökről beszél.
a./ Ilyen az Isten Igéje. Az „ifjak” – akik már elindultak a keresztény élet növekedésének útján, akik már nem „csecsemők” Isten országában, hanem a növekedés életét élik az Úrral – ERŐSEK és MEGMARAD BENNÜK az Isten Igéje, és LEGYŐZVE TARTJÁK (legyőzik – nikaó ez a diadalmas győzelem, az ellenség feletti győzelem) a gonoszt. (1Jn 2,12-14.)
b./ Ezen felül a Szent Szellemmel való imádkozás fegyvere (Ef 6,18) is a győzelmet munkálja. (Júd 1,19-20.).
c./ Az új élet benned, újra és újra bizonyságot tesz, hogy te Istenhez tartozol, és megerősít az ellenállásban, abban, hogy győztes vagy – hiszen a Győztes, a Jézus Krisztus élete költözött beléd, amikor újjászülettél.
Van ehhez erő a gyakorlatban? Igen.
Biztos, hogy sok helyen megpróbáltattál – de, ha csak egyetlen egy alkalommal győztél is kísértés felett, akkor GYŐZTÉL, és te megízlelted a győzelem örömét! Ha pedig egyszer győztél, akkor újra és újra győzhetsz. Nem kell előre gondolnod húsz évet. R.A.Torrey („A keresztény élet fejlődése” c. könyvében) írja, hogy „Aki egyszer győztessé tudott tenni egy bűn felett, Ugyanaz, aki győztessé tett akkor, győztessé tehet most is, ma is. Mindig csak arra a napra gondolj – nem kell előre gondolnod húsz évet. Csak a mai napot kérd ki, és lásd a szemed előtt – és ma meg tudja tenni Jézus. Nem kell, hogy vétkezz ugyanabban, amit egyszer már a kezed közé adott az Úr. lehetsz benne győztes. Legalább ma. De utána, már akár holnap is. És tovább is – csak mindig Jézust lásd magad előtt, aki győztes, és a mai napot. A holnap még az Úré. Elég, ha akkor – majd akkor – erőt merítesz Őbelőle, és akkor is győzni fogsz.” (R. A. Torrey gondolatait összefoglalóan, értelem szerint idéztem, nem szóról-szóra.)
Ne vétkezzetek… ez a fő irány. És te elkötelezted magad erre.
Ne bánkódj, ha nem sikerült – újra kötelezd el magad. Kötelezd el magad a győzelem mellett.
És győzni fogsz – a Győztes Jézussal. Az Ő legjobb akarata szerint.
Légy áldott ma is ebben a (győztes) harcban. Légy áldott, mert az Úr szerelmese vagy, Őt képviseled ezen a földön, a föld sója, a világ világossága, hegyen épített város vagy, tanítvány, az Úr Jézus Krisztus barátja. Légy áldott, és győztes. Ámen.

győzelemben járjunk,



Vegyél fel magadra egy kabátot és kérj meg valakit, hogy kötözze össze a csuklóidat, majd próbáld meg levenni a kabátot. Ugye lehetetlen ezt megtenni? Ugyanez történik, amikor nem hiszünk önmagunkban: hagyjuk, hogy a félelem megkötözzön minket. Lehetetlen megszabadulni! Az önmagunkban való kételkedés és az önbizalom nem járnak együtt, hanem egymás ellen dolgoznak. Az önbizalom lerombolja az önmagunkban való kételkedést, az önmagunkban való kételkedés pedig lerombolja az önbizalmat. Az önmagunkban való kételkedés gyötrelemmel jár. Aki kételkedik önmagában, az mindenben ingadozik: cselekedeteiben, érzéseiben és döntéseiben. Az ilyen ember mindig megváltoztatja a döntéseit, mert attól tart, hogy rosszul döntött. A Jakab 1, 5-8 azt tanítja, hogy Isten nem tudja megválaszolni a kételkedő ember imáját. Isten a hitünkre válaszol és nem a félelmeinkre. Az önmagunkban való kételkedés tulajdonképpen félelem. Félelem attól, hogy hibát követünk el, vagy a rossz dolgot tesszük. Lehet, hogy most ezt gondolod: "Joyce, én nem tudom irányítani azt, hogy hogyan érzek. Bárcsak magabiztosnak érezném magam, de nem így van!" Nos, erre az a válaszom, hogy NEM KELL MAGABIZTOSNAK ÉREZNED MAGAD AHHOZ, HOGY MAGABIZTOS LÉGY! Ahhoz, hogy győzelemben járjunk, meg kell tanulnunk az érzéseinken túl élni. Megtanultam, hogy attól, mert rosszul érzem magam, még képes vagyok a helyes dolgot cselekedni. Azt is megtanultam, hogy nem kell magabiztosnak éreznem magam ahhoz, hogy magabiztosan viselkedjek. Ha döntést hozok, akkor később nem kell megváltoztatnom a döntésemet csak azért, mert úgy érzem, hogy esetleg rosszul döntöttem. Természetesen, ha Isten rámutat, hogy hibát követtem el, akkor meg kell változtatnom a döntésemet, de nem kell rögtön behódolni minden kósza érzésnek. Ha a gonosz háborút folytat az elmémmel, akkor hangosan megvallom, amit Isten mond rólam az Ő Igéjében: "Én Benne élek, mozgok és vagyok" (ApCsel. 17,28 alapján).
Mit mond rólad Isten? Ki vagyok Krisztusban?
Egyáltalán nem rossz dolog, ha jó dolgokat mondunk önmagunkról. Például olyanokat, mint: "Isten bölcsessége van bennem, és képes vagyok jó döntéseket hozni." Jobban kell hinnünk Isten Igéjének, mint a saját érzéseinknek. Az érzések önmagukban nem rosszak, de képesek minket félrevezetni. Az érzelmek pontos információkat is adhatnak, de az is előfordul, hogy nem adnak megbízható információt, ezért fontos, hogy az életünket ne érzelmi szinten, hanem mélyebben éljük. Nagyon fontos, hogy minden döntésünknél a békességre törekedjünk (2Timóteus 2,22) (Zsidók 12,14), és a Krisztustól jövő békesség legyen a végső döntőbíró (Kolossé 3,15). Ámen!

Ő FELEMEL TÉGED. KIHOZ A SÁRBÓL! NEM MARADSZ OTT!!! 1Sám 2,8. „…Felemeli a porból a szegényt, és a sárból kihozza a szűkölködőt…” 1./ Ő meg tudja tenni. 2./ Ő meg akarja tenni. 3./ Az emberek minden ellenzése ellenében megteszi. Bárki bármit mondjon. 4./ Az ellenség minden akadályozása ellenére megteszi. 5./ Mert Ő ilyen. Szeret jót tenni. 6./ Mi az én oldalam (a tiéd)? a./ Tudom, hogy Te ilyen vagy, Uram – bízom Benned. b./ Nincs senki másom, Rajtad kívül, senki sincs. (Ki vagyok szolgáltatva Neked.) c./ Hozzád jövök, akármiben vagyok is, akármilyen elkeserítő is a helyzetem, akármit tapasztaltam is eddig, akárhányan mondják is rám, hogy „nincs számára segítség”. Hozzád jövök, imádkozom, könyörgök Előtted, és kiöntöm szívemet. Bánatos vagyok, szomorú, de nincs senki másom, Te vagy, Hozzád jövök, és Nálad meghallgatást fogok találni. d./ Alázatos vagyok és maradok is. Megalázom magam Isten előtt, és az emberek előtt is. Ha félreértenek, ha megvádolnak is, alázatos maradok. Megbocsátó. Hűséges az én Uramhoz. És mindig Rá nézek, Tőle várom az Ő munkáját. Felemelését. Meghallgatását. e./ És tudom, hogy meghallgatsz engem, Uram. Van megoldás számomra. Van segítség, van válasz, van szabadítás. Várom az Urat, várja az én lelkem, jobban, mint az őrök a reggelt, mint az őrök a reggelt. 7./ És az Úr meghallgat. Nem másért, hanem azért, mert Őt kerested meg. Őhozzá fordultál. Őtőle vártad szabadításodat. Őrá támaszkodtál. Őhozzá hoztad elkeseredésedet. Mert tudtad, hogy Ő szabadító. (Zsolt 91,14-16. „MIVELHOGY ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, MERT ismeri az én nevemet! Segítségül hív engem, EZÉRT meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt. Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom neki az én szabadításomat.”) Nincs más indok. Azért teszi, MERT ragaszkodtál Hozzá. Azért, MERT ismered az Ő nevét – hogy Ő SZABADÍTÓ, és mindenkor az is marad – és MERT segítségül hívtad Őt. Semmi más indok nincs. Ez. Ennyi. Szereted Őt, és Benne bízol. EZÉRT megismered az Ő szabadítását. Megismered az Ő kegyelmét. Még az Ószövetségben is így volt. Mennyivel inkább ma. Ő ott van. Meghallgat. Megsegít. 8./ És te (még inkább) megismered Őt. 9./ Felemel téged. 10./ Kihoz a sárból. 11./ Az emberek legyintenek – nincs számodra esély – de az Úr SOHASEM LEGYINT, megszabadít, és kiemel. Meg fogod látni. 12./ Hozzá, egyedül Hozzá tudsz jönni. Emberek nem tudnak segíteni. 13./ Amikor meghallgatott, hit támad fel benned, mélységes bizalom, hogy MEG FOGOD LÁTNI az Ő szabadítását. És békesség lesz benned. Elmész, tovább, utadon, de már nem vagy szomorú, mert tudod, hogy meghallgatott téged, és meg fogod látni szabadítását. 14./ Lehet, hogy embereket fog eléd hozni. Olyan segítségeket, akik egy-egy szakaszban segítenek. Lehet, hogy egy ideig lesznek ott, utána továbbvezet az Úr. Ha egy időszaknak vége szakad, nincs baj. Ha megmaradsz az Urad mellett, hűségben, alázatosságban, igazságban (szentségben és tisztaságban), a Vele való bizalmas kapcsolatban (teljességgel Rá bízva magadat), akkor meg fogod látni a következő időszak segítségét is. 15./ Fel fog emelni téged. 16./ Kiszabadít a sárból. 17./ Akármilyennek látták, mondták is az emberek a helyzetedet. Ki fog emelni. Kiszabadít. Nem lesz többé sár. Kövezett utak lesznek. Csempézett fürdőszoba. Normális villanyvezeték. Nem lesz áramtartozás, közösköltség-tartozás, tartozás itt, tartozás ott… kiemel. 18./ Amikor megmutatja, mit kell tenned, neked kell megtenned azt. Ha várnod kell, a várakozást tedd. Közben őrizd szíved és a SZÁJADAT is – ellenségeid ellen nyíljon fel a szájad, a hit szavával, de az Úr ellen, és emberek ellen ne panaszkodj, ne kérkedj, ne versengj, ne vádaskodj, hogy az áldás rajtad maradhasson. Ha cselekedned kell bármit is – elmenni, elintézni, írni, felhívni, szólni, kérni, vállalni, időre ott lenni, végezni, válladat (kezedet, eszedet) beletenni, felelősséget felvállalni, hordani, alatta maradni – akkor azt tedd meg. Mint Jóásnak kellett volna tennie nyilaival. (2Kir 13.) Addig „lőj a földbe”, ameddig azt nem mondják, (az Úr!), hogy: „most megállhatsz”. És akkor nézd az Úr szabadítását. (2Krón 20,17.) 19./ De bármit teszel, közben tudd, mi a te Istened akarata, és MIT FOG TENNI – hogy kiszabadít téged, felemel, kiemel a sárból. Kihoz téged, mert nem akarja nyomorúságodat. 20./ Felmerülhet a kérdés – akár vallásos tanításból, akár az ördög elbizonytalanításából, vagy a világ hitetlenségéből – honnan tudod? Honnan tudod, hogy ez az akarata? Meg van írva. Ő ilyen. És a többi vers, az 1Sám 2-ben? Az, hogy „öl és elevenít”, hogy „megfogyatkozik”, stb.? Ha jól megfigyeled, MINDEN azon múlik, milyen a hozzáállásod, milyen a KAPCSOLATOD (szíved) Istenhez. Szereted-e, várod-e, Őelé hozod-e szükségeidet, vagy versengsz Vele, kérkedsz, vádolod, felfuvalkodsz-e Vele szemben és emberekkel szemben. Alázatosságban jársz-e Őelőtte és az emberek előtt, és Hozzá jössz-e kéréseiddel, összetört szíveddel (nem embereket vádolsz, nem keserűséget hordozol). Melyiket választod? Figyelj! A mi Istenünk NEM ÖNTÖRVÉNYŰ Isten. Ő letette az igazság oszlopait. Ismerd meg Őt, és bízz Benne. Nem tesz semmit ok nélkül. És irgalmas Isten. Áldó Ő. Légy áldott te is. Ámen. Ui: az egész üzenethez jó, ha elolvasod Anna imádságának történetét, hogyan kapta az Úrtól Sámuelt, és mit tanult meg ez alatt az idő alatt – erről szól az 1Sám 1,1-től a 2,11-ig. Uram, köszönöm, hogy Te nem vagy öntörvényű Isten. Köszönöm, hogy mindig meghallgatod azokat, akik Hozzád jönnek, őszinte, feltárt szívvel, Te előtted öntik ki szívüket, és Téged hívnak segítségül. Te nem akarod a nyomorúságban levőket a sárban hagyni. Kiemeled őket. Te elkötelezted magad arra, hogy jóságosságot művelsz, jót teszel, és elvégzed a szabadítást. Köszönöm, Uram, hogy kiemeltél és folyamatosan kiemelsz a vallásosságból, minden rossz gondolati megkötözöttségből, és megismerteted Magadat, hogy bátor legyek segítségül hívni Téged, és tudjam, hogy Te imameghallgató, szabadító Isten vagy, aki MUNKÁLOD néped felemelését. Ámen. 1Sám 2,8. „…Felemeli a porból a szegényt, és a sárból kihozza a szűkölködőt…” (Tegnap beszélgettem valakivel, aki azt mondta: „reménytelenek”, „nincs esély rájuk”, és hasonlókat – de nem ismeri Istent. Az Úr előtt nem reménytelenek, éenség ellen – 1Sám 2,1-3.)

Ő FELEMEL TÉGED.
KIHOZ A SÁRBÓL!
NEM MARADSZ OTT!!!
1Sám 2,8.
„…Felemeli a porból a szegényt, és a sárból kihozza a szűkölködőt…”
1./ Ő meg tudja tenni.
2./ Ő meg akarja tenni.
3./ Az emberek minden ellenzése ellenében megteszi. Bárki bármit mondjon.
4./ Az ellenség minden akadályozása ellenére megteszi.
5./ Mert Ő ilyen. Szeret jót tenni.
6./ Mi az én oldalam (a tiéd)?
a./ Tudom, hogy Te ilyen vagy, Uram – bízom Benned.
b./ Nincs senki másom, Rajtad kívül, senki sincs. (Ki vagyok szolgáltatva Neked.)
c./ Hozzád jövök, akármiben vagyok is, akármilyen elkeserítő is a helyzetem, akármit tapasztaltam is eddig, akárhányan mondják is rám, hogy „nincs számára segítség”. Hozzád jövök, imádkozom, könyörgök Előtted, és kiöntöm szívemet. Bánatos vagyok, szomorú, de nincs senki másom, Te vagy, Hozzád jövök, és Nálad meghallgatást fogok találni.
d./ Alázatos vagyok és maradok is. Megalázom magam Isten előtt, és az emberek előtt is. Ha félreértenek, ha megvádolnak is, alázatos maradok. Megbocsátó. Hűséges az én Uramhoz. És mindig Rá nézek, Tőle várom az Ő munkáját. Felemelését. Meghallgatását.
e./ És tudom, hogy meghallgatsz engem, Uram. Van megoldás számomra. Van segítség, van válasz, van szabadítás. Várom az Urat, várja az én lelkem, jobban, mint az őrök a reggelt, mint az őrök a reggelt.
7./ És az Úr meghallgat. Nem másért, hanem azért, mert Őt kerested meg. Őhozzá fordultál. Őtőle vártad szabadításodat. Őrá támaszkodtál. Őhozzá hoztad elkeseredésedet. Mert tudtad, hogy Ő szabadító. (Zsolt 91,14-16. „MIVELHOGY ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, MERT ismeri az én nevemet! Segítségül hív engem, EZÉRT meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt. Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom neki az én szabadításomat.”) Nincs más indok. Azért teszi, MERT ragaszkodtál Hozzá. Azért, MERT ismered az Ő nevét – hogy Ő SZABADÍTÓ, és mindenkor az is marad – és MERT segítségül hívtad Őt. Semmi más indok nincs. Ez. Ennyi. Szereted Őt, és Benne bízol. EZÉRT megismered az Ő szabadítását. Megismered az Ő kegyelmét. Még az Ószövetségben is így volt. Mennyivel inkább ma. Ő ott van. Meghallgat. Megsegít.
8./ És te (még inkább) megismered Őt.
9./ Felemel téged.
10./ Kihoz a sárból.
11./ Az emberek legyintenek – nincs számodra esély – de az Úr SOHASEM LEGYINT, megszabadít, és kiemel. Meg fogod látni.
12./ Hozzá, egyedül Hozzá tudsz jönni. Emberek nem tudnak segíteni.
13./ Amikor meghallgatott, hit támad fel benned, mélységes bizalom, hogy MEG FOGOD LÁTNI az Ő szabadítását. És békesség lesz benned. Elmész, tovább, utadon, de már nem vagy szomorú, mert tudod, hogy meghallgatott téged, és meg fogod látni szabadítását.
14./ Lehet, hogy embereket fog eléd hozni. Olyan segítségeket, akik egy-egy szakaszban segítenek. Lehet, hogy egy ideig lesznek ott, utána továbbvezet az Úr. Ha egy időszaknak vége szakad, nincs baj. Ha megmaradsz az Urad mellett, hűségben, alázatosságban, igazságban (szentségben és tisztaságban), a Vele való bizalmas kapcsolatban (teljességgel Rá bízva magadat), akkor meg fogod látni a következő időszak segítségét is.
15./ Fel fog emelni téged.
16./ Kiszabadít a sárból.
17./ Akármilyennek látták, mondták is az emberek a helyzetedet. Ki fog emelni. Kiszabadít. Nem lesz többé sár. Kövezett utak lesznek. Csempézett fürdőszoba. Normális villanyvezeték. Nem lesz áramtartozás, közösköltség-tartozás, tartozás itt, tartozás ott… kiemel.
18./ Amikor megmutatja, mit kell tenned, neked kell megtenned azt.
Ha várnod kell, a várakozást tedd. Közben őrizd szíved és a SZÁJADAT is – ellenségeid ellen nyíljon fel a szájad, a hit szavával, de az Úr ellen, és emberek ellen ne panaszkodj, ne kérkedj, ne versengj, ne vádaskodj, hogy az áldás rajtad maradhasson.
Ha cselekedned kell bármit is – elmenni, elintézni, írni, felhívni, szólni, kérni, vállalni, időre ott lenni, végezni, válladat (kezedet, eszedet) beletenni, felelősséget felvállalni, hordani, alatta maradni – akkor azt tedd meg.
Mint Jóásnak kellett volna tennie nyilaival. (2Kir 13.) Addig „lőj a földbe”, ameddig azt nem mondják, (az Úr!), hogy: „most megállhatsz”. És akkor nézd az Úr szabadítását. (2Krón 20,17.)
19./ De bármit teszel, közben tudd, mi a te Istened akarata, és MIT FOG TENNI – hogy kiszabadít téged, felemel, kiemel a sárból. Kihoz téged, mert nem akarja nyomorúságodat.
20./ Felmerülhet a kérdés – akár vallásos tanításból, akár az ördög elbizonytalanításából, vagy a világ hitetlenségéből – honnan tudod? Honnan tudod, hogy ez az akarata?
Meg van írva. Ő ilyen.
És a többi vers, az 1Sám 2-ben? Az, hogy „öl és elevenít”, hogy „megfogyatkozik”, stb.? Ha jól megfigyeled, MINDEN azon múlik, milyen a hozzáállásod, milyen a KAPCSOLATOD (szíved) Istenhez. Szereted-e, várod-e, Őelé hozod-e szükségeidet, vagy versengsz Vele, kérkedsz, vádolod, felfuvalkodsz-e Vele szemben és emberekkel szemben. Alázatosságban jársz-e Őelőtte és az emberek előtt, és Hozzá jössz-e kéréseiddel, összetört szíveddel (nem embereket vádolsz, nem keserűséget hordozol). Melyiket választod?
Figyelj! A mi Istenünk NEM ÖNTÖRVÉNYŰ Isten. Ő letette az igazság oszlopait. Ismerd meg Őt, és bízz Benne. Nem tesz semmit ok nélkül. És irgalmas Isten. Áldó Ő. Légy áldott te is. Ámen.
Ui: az egész üzenethez jó, ha elolvasod Anna imádságának történetét, hogyan kapta az Úrtól Sámuelt, és mit tanult meg ez alatt az idő alatt – erről szól az 1Sám 1,1-től a 2,11-ig.
Uram, köszönöm, hogy Te nem vagy öntörvényű Isten. Köszönöm, hogy mindig meghallgatod azokat, akik Hozzád jönnek, őszinte, feltárt szívvel, Te előtted öntik ki szívüket, és Téged hívnak segítségül. Te nem akarod a nyomorúságban levőket a sárban hagyni. Kiemeled őket. Te elkötelezted magad arra, hogy jóságosságot művelsz, jót teszel, és elvégzed a szabadítást. Köszönöm, Uram, hogy kiemeltél és folyamatosan kiemelsz a vallásosságból, minden rossz gondolati megkötözöttségből, és megismerteted Magadat, hogy bátor legyek segítségül hívni Téged, és tudjam, hogy Te imameghallgató, szabadító Isten vagy, aki MUNKÁLOD néped felemelését. Ámen.
1Sám 2,8. „…Felemeli a porból a szegényt, és a sárból kihozza a szűkölködőt…”
(Tegnap beszélgettem valakivel, aki azt mondta: „reménytelenek”, „nincs esély rájuk”, és hasonlókat – de nem ismeri Istent. Az Úr előtt nem reménytelenek, és van esély rájuk, és ki fogja őket emelni, kiszabadítja a sárból, és a kilátástalan helyzetükből. Ha odafordulsz Hozzá, kiszabadít téged. Nála nincs esélytelen, reménytelen, kilátástalan – az utolsó stádiumos rákos beteget is kiszabadítja, és a teljesen eladósodottat is kiemeli – kihoz a sárból, ha Hozzá kiáltasz. Ne hagyd, hogy az ördög elvegye a reménységedet. Nyisd fel a szájad az ellenség ellen – 1Sám 2,1-3.)

2014. augusztus 5., kedd

Amikor félsz,

Amikor félsz,ne szégyelld magad, de ne is légy rá büszke, ne tartsd meg mint erényt mert ő az ellenséged, ne is járj fenn hangon,hogy te milyen bátor vagy és te sosem féltél,mert ez hazugság, nincs egy ember sem aki nem félt életében.Bűnben születtünk és a bűn hozza az ítéletet az ítélet pedig társa a félelemnek.De ha befogadod Jézus Krisztust a szívedbe,életedbe az ítélet alól fel vagy mentve Jézus vére által itt már nincs helye a félelemnek,de ez nem azt jelenti,hogy nem kell tenned semmit de bizony kell.Amikor nincs támadás alatt az életed akkor folyamatosan az ige által kondiban,erőben kell tartanod magad,hogyha valami probléma jön ami okot adna a félelemre edzett legyél szellemben,és a próbákat legyőzd,ne csak túléld.Vegyünk egy példát egy bokszoló azt mondja most nem edzek, mert a múltkor is legyőztem az ellenfelet most is lefogom csak amikor belép a szorítóba akkor látja,hogy egy jóval felkészültebb,gyorsabb ,edzettebb bokszoló áll na ilyenkor van a probléma.Vedd komolyan, ne fél vállról ,ne magasztald fel és ne becsüld le az ellenfelet, légy felkészült.Harcold meg a hitnek nemes harcát.