2016. február 15., hétfő

Maz ige

Hogyan vihetünk véghez nagy dolgokat? (4)
„Ó Uram, legyen figyelmes a füled szolgád imádságára…” (Nehémiás 1:11)


El kell kérned Istentől a tervet. Miért? Mert csak azon a terven lesz az áldása, amit ő tervezett. Nem feltétlenül isteni ötlet minden jó ötlet. A Biblia azt mondja: „Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tanácsa valósul meg” (Példabeszédek 19:21). Honnan tudhatod, hogy a terved összhangban van Isten tervével, főleg olyankor, ha akadályokkal és szembenállással találkozol? Két dologból:
1) Tűz ég a bensődben. Jeremiás azt mondta: „Az Úr igéje… perzselő tűzzé vált szívemben, csontjaimba van rekesztve. Erőlködtem, hogy magamban tartsam, de nincs rajta hatalmam.” (Jeremiás 20:8–9). Amikor Isten égő vágyat kelt benned, akkor képessé tesz arra, hogy felülemelkedj a kedvezőtlen körülményeken. Úgy fogod érezni, hogy valami ellenállhatatlan erővel késztet, vezet, irányít – és ettől te is odaszánod magad arra. Lehet, hogy nem mindig fogod tudni megmagyarázni másoknak, de mélyen legbelül tudni fogod, hogy Isten akaratában vagy.
2) Isten megmutatja, hogy melyik úton indulj el. „Vezetem majd a vakokat olyan úton, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket. A sötétséget világossággá változtatom előttük, a rögös utat simává. Ezeket a dolgokat véghezviszem, nem mulasztom el.” (Ézsaiás 42:16). Figyeld meg ezeket a szavakat: ismeretlen ösvény, sötétség, rögös út – de azért ne ess kétségbe tőlük! Inkább számíts rájuk! Dávid azt mondta: „Az Úr javamra dönti el ügyemet. Uram, örökké tart szereteted…” (Zsoltárok 138:8). Dávid Istene a te Istened is – és ő nem változott egy cseppet sem!

2016. február 7., vasárnap

A keresztyén értékrendről

Manapság sokat hallani a médiában, a “keresztyén értékrendről”. Gondolkodtam, hogy ez a kifejezés mit is foglal magában. Próbáltam annak tartalmát elemezni, és sok jó tulajdonság jutott eszembe, elkezdtem boncolgatni azokat. Közben újra és újra, egy kérdés fogalmazódott meg bennem, nevezetesen: mi a motivációja, indítéka, mindezeknek a jó dolgoknak, melyeket ez a kifejezés takar. Arra a konklúzióra jutottam, hogy az igazi keresztyén értékrend nem más, mint a Szeretet, az pedig nem valami, hanem Valaki, mégpedig Jézus Krisztus. Mert az Isten=Szeretet. Csakis Őbelőle, Őáltala, és Őbenne vált “megfoghatóvá”, “megízlelhetővé” az igazi Szeretet az ember számára. Ez a világ, már annyiszor megpróbált “jóembereken” keresztül “jónak lenni”, de sajnos, a motiváció nem az Igaz-i, valahol mindig felismerhetővé válik az “érdek” benne, ami azonnal elárulja azt, hogy itt egy talmi dologról van szó. A “másolat” kiváló, de az eredetiség vizsgán sorra elbukik. Az “eredetiség vizsga” pedig mindig a motiváció, hisz bármit tehetünk, ha az a valami nem érdekmentes, akkor az utánzat, tehát az indíték dönti el mindig, hogy ál,- vagy valódi. Már Jézus is világosan megmondta, hogy “nincs semmi jó” az Istenen kívül, és Nála nélkül nem cselekedhetünk semmit, – ami “jó”, – akkor sem, ha olyan “erős a hitem, hogy hegyeket mozdíthatok”, ha vagyonomat, szétosztom, vagy mártírhalált szenvedek is, ha mindezt nem az Ő Szelleme indítja, cselekszi, rajtunk keresztül, és általunk, akkor sajnos a “nadrágba ment a dolog”. Ezért hát maradjunk meg Őbenne, és Ő mibennünk, akkor fogunk csak “jó gyümölcsöket teremni”. Áldjon meg az Örökkévaló bennünket.

Útban hazafelé..

Útban hazafelé..
„Ezért várom és remélem, hogy semmiben sem fogok szégyent vallani, hanem mint mindenkor, úgy most is Krisztust egészen nyíltan fogják magasztalni énértem, akár életben maradok, akár meghalok. Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!” Filippi 1,18-21. „Amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem” (Gal. 2, 20).

Jézusnak irántam való szeretete, amellyel felém fordult, egy új élet alapja lett számomra. Az Úr Jézus közel vont engem az Atya szívéhez. Óbenne és Őáltala Édes Apukámmá lett az Örökkévaló. Felruházott a halhatatlanság ajándékával, amely természetesen a Mennyben a Vele való együttlétre vonatkozik. Ez a legcsodálatosabb és leghatalmasabb esemény az életemben.

Hogyan foglalkoztathat valakit a halál gondolata? Minden földi születés magában hordozza a halál valóságát, hisz a hústest nem örökli Isten országát. Ha a meghalásról beszélek, akkor az önmagamnak és a világnak való meghalásra gondolok, amely egy folyamat, és életünk során a Krisztussal együtt való megfeszítettségünk folyamatát jelenti. Az Úr tanítványai életére vonatkozó követelmény, – amit saját magunknak kell megtennünk, nevezetesen – megfeszítvén az óemberünket (egónkat). Jézus itt nem áll meg, hanem elvárja, hogy ez a megfeszített individuum – kereszttel a hátán – kövesse Őt. A „kereszten” való állapotban érdekes folyamat játszódik le bennünk: egyszer csak képessé válunk arra, hogy uraljuk érzelmeinket, és megtapasztaljuk, milyen csodálatos az, amikor a Szellem átveszi az irányítást az érzelmek felett. Ez az az állapot, amelyben megteremtődik annak a lehetősége, hogy elmondhassuk Vele együtt: „És az Úr Isten megsegít engemet, azért nem szégyenülök meg, ezért olyanná tettem képemet, mint a kova, és tudtam, hogy szégyent nem vallok.” Ézs.50:7 A „kova arc” mit is jelent? Jézus el akar minket juttatni abba az állapotba, amikor sem dicséret, sem szidalom, se szemrehányás, vagy akár egy arcul köpés sem tud belőlünk negatív indulatokat kihozni.

A Jézusfüggők

A Jézusfüggők
Itt állunk, az aratás előtt közvetlenül, a vetés már csodálatosan beindult, a vetéskor érkezett korai eső hatására, és a teremtés csodájaként szárba szökkenve nő, – merthogy igenis nő!

Hála Istennek, hogy ez az emberek akaratán, és irányításán kívül eső következmény, mégpedig az Isten által megalapított törvényszerűség, nevezetesen a vetés-aratás törvényeként megvalósuló csoda. Ha a magvető a rajta múló kötelezettségeket megteszi, akkor az eredmény sohasem marad el, hisz aki vet, az akkor mindig aratni is fog. Isten a teremtett fizikai világ eseményeit, analógiaként tárja elénk, a szellemieket illetően, mindazt illetően, amely a szemnek láthatatlan marad. Jézus maga szinte minden példázatában rámutat, és használja is az életből vett, Őáltala megalapított törvényszerűségek által működtetett dolgokat, folyamatokat. ilyen a vetés és aratás is. Amit elvetettünk, annak a fejlődését, növekedését nem mindig láthatjuk meg saját szemeinkkel, ez Isten tervén múlik, hogy igen, vagy sem, de egyben biztos vagyok, hogy ha vetek, és ezt az Őiránta való, Őáltala megadottak szerint teszem, borítékolva van a „sikeres” aratás is. Isten gabonaföldje itt áll, és csodálatosan növekedett, de ahhoz, hogy elérje az „aratásra érett” állapotot, még szüksége van a kései csapadékra, esőre. Ezt Isten beígérte, és ennek megfelelően is fog történni.

Kedveseim, aratómunkások! Itt állunk, egy hatalmas kései esőözön kiárasztása előtt. Isten adott időt nekünk, hogy felkészüljünk, a teremtett világ eddigi leghatalmasabb aratására, melyet emberi szem eddig még sohasem látott. Ez a kései eső olyan dolgokban fog megnyilvánulni, amely köszönőviszonyban sem lesz, az eddig általunk átélt, úgynevezett keresztyén „papírformával”. Bár Urunk eddig is nagy dolgokat cselekedett, de hiszem, hogy Isten Szelleme, rajtunk keresztül, – mint az Ő CSATORNÁIN keresztül – „nemsemmi” dolgokat fog tenni.

Nem szoktam gyakran álmodni, és még Jézust sem láttam álmomban, – bár vágytam rá, de egyszer hallottam hangját, mikor azt mondta: „ideje lenne elindulnotok”! Az Ő hangja valóban olyan volt, mind hatalmas vízesések zúgása. Hiszem, hogy Isten Szelleme kórházakat fog kiüríteni, és a „patológiai hűtőkből” halottak fognak kiszállni! Azt kérdezed, honnan tudom? Nos, ezt követően volt egy másik álmom, amikor az Úr liften levitt egy modern kórház patológiájára, pontosabban a hűtőházba, és amikor megjelentünk ott, a halottak sorban kiszálltak a rozsdamentes tepsikből! Sohasem felejtem el, mindmáig előttem van a kép, és amikor oda jutok, akkor pontosan fel fogom ismerni azt a kórházat, amit Ő megmutatott nekem, pár évvel ezelőtt.

Nem vagyok egy csodahajhász, aki csodafüggő, hisz azok simán bekövetkeznek a hirdetett Evangélium alátámasztásaként, – de az idő közel, és Isten folyamatosan figyelmeztet erre. Mielőtt ezek meglennének, Ő maga fog kiválasztani egy világméretű kommandós teamet, – a Jézusfüggőket, – akik által elindítja majd ezeket a dolgokat.

Egyben biztos vagyok, hogy a jövő, a „kisembereké”, a „senkiknek hitt valakiké”, akik bíznak Istenükben és felbátorodván nagy dolgokat fognak Általa véghezvinni. A csecsszopók és kisgyermekek szája által fog megdicsőülni! HISZED E EZT? Ha igen, akkor OK, de készülj fel drága harcostársam, mert az idő nagyon közel!

2016. február 6., szombat

Rózsafánk

Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.
Rózsafánk recept 23. fázisfotó
Rózsafánk recept 24. fázisfotó
Rózsafánk recept 25. fázisfotó
Rózsafánk recept 26. fázisfotó
3
Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.
Rózsafánk recept 27. fázisfotó
Rózsafánk recept 28. fázisfotó
4
A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
Rózsafánk recept 29. fázisfotó
Rózsafánk recept 30. fázisfotó
5
Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
Rózsafánk recept 31. fázisfotó
Rózsafánk recept 32. fázisfotó
6
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.
Rózsafánk recept 33. fázisfotó
Rózsafánk recept 34. fázisfotó
7
A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
Rózsafánk recept 35. fázisfotó
Rózsafánk recept 36. fázisfotó
8
A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Rózsafánk recept 37. fázisfotó
Rózsafánk recept 38. fázisfotó
9
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!
Rózsafánk recept 39. fázisfotó
Rózsafánk recept 40. fázisfotó
Rózsafánk recept 41. fázisfotó
10
A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.
Rózsafánk recept 42. fázisfotó

2016. február 5., péntek

Aggódás vagy hit?

Aggódás vagy hit?
Istenben bízol ,vagy aggódsz?
Amikor aggódsz a félelem szavait szólod .Amit kimondasz,elkezd működésbe lépni az életedben. Vagy Istent hatalmazod fel rá,hogy cselekedjen az életedben ,vagy az ellenséget!
Az aggodalom egy tolvaj!
Ellopja az örömödet,a békességedet és mindennél inkább ellopja a jelenedet.A mai napot,amit az Úrtól kaptál - ,,ez az a nap ,amit az Úr szerzett,,-ne akard elpazarolni .
A jelen ,a legnagyobb ajándék ,amit kaptunk Istenről!
A pillanatokat élveznünk kell,ne pazaroljuk arra,hogy multbéli és megváltozhatatlan dolgok miatt aggódjunk,vagy eljövendő dolgok miatt,ami fölött még nincs irányitásunk.
Ezért kell a múltat és a jövőt Isten kezébe hagyni.
Elfelejteni ami mögöttünk van,hinni a jövőben és élvezni a jelen pillanatot .
Élvezd a jelent! -Máté,6,25-34-Ne aggódjatok tehát a holnap miatt !
Ha Jézus tanitványa vagy, Őt kövesd ,tedd azt amit Ő mond !
Amikor Ő kiküld egy feladattal,akkor Ő gondoskodni fog a szükséges dolgokról,nem neked kell aggódni miatta.Ne pazarold arra az idődet,hogy magadtól kiokoskodd a dolgokat.Bízd Rá magad! Alázd meg magad és ne aggodalmaskodj,lépj ki Isten igéretei alapján.Hogyan tanusítunk alázatot?-azzal ,ha nem aggódunk,hanem alávetjük magunkat,gondolatainkat ,és cselekedeteinket .Tedd meg a részed a többit bizd Őrá,imádkozz ,tegyél jó megvallásokat és maradj szeretetben.
Minden gondotokat Őrá vessétek ,mert Neki gondja van rátok.1Péter.5,7-
Aki a Felséges rejtekhelyén lakik,a Mindenható árnyékában nyugszik az,teljes biztonságban.
Azt mondom az Örökkévalónak:Te vagy Istenem, bízom benned!
Zsolt.91,1-2-Ámen!