2016. augusztus 26., péntek

Bucsásatok meg egymásnak

Bocsássatok meg egymásnak!
Soha ne kiabáljatok mérgesen a másikra, ne kívánjatok rosszat senkinek, ne átkozódjatok! Ellenkezőleg, legyetek mindig kedvesek és együtt érzők! Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.-Efézus 4,31-32-
Ez a valódi megbocsátás kezdete. Ha te nem érzed, hogy neked mennyi minden megbocsáttatott, senkinek sem akarsz megbocsátani. Ha kemény vagy magaddal, másokhoz is így fogsz viszonyulni. De minél több kegyelmet kapsz Istentől, annál irgalmasabb és jóindulatúbb leszel te is . Minél jobban érzed Isten bocsánatát, annál inkább te is megbocsátasz másoknak.
A megbocsátás azt jelenti, hogy emlékezel, hogy neked mennyi minden megbocsáttatott, hogy addig folytatod ezt a szeretetet, amíg szükséges.(Mt.18,21)
Hogyan tudod megállapítani, hogy valóban megbocsátottál? Amikor a másik fájdalmát is meglátod, nem csak a sajátodat, és imádkozni tudsz érte, Isten áldását kérve az életére.
Azt kérded: Hogyan tudnék megbocsátani annak, aki megbántott? Csak akkor sikerülhet, ha megengeded Isten szeretetének, hogy beáradjon az életedbe.
Egyedül Isten szeretete által leszel képes ilyesmire.
Meddig kell megbocsátanod valakinek? Addig, amíg szükséges. Addig kell megbocsáss, amíg a fájdalom elmúlik és megszűnik benned a bosszúvágy.
Sose álljatok bosszút magatokért-Róma 12,19-
Mielőtt a nap véget ér, szabaduljatok meg a haragtól! Ef.4,26-
A megbocsátás nagyon fontos dolog a saját érdekünkben, annyira, hogy az Úr Jézus parancsba is adta minden hívő embernek!

2016. augusztus 8., hétfő

Maii ige

Hogyan lehet legyőzni a perfekcionizmust
„… ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8)

Légy őszinte: láttál már valaha megszállottan tökéletességre törekvő embert valóban boldognak? Nem, mert ha valaki azt akarja, hogy a dolgok mindig „egy bizonyos módon” történjenek, akkor az élete nyomorúságossá válik, hiszen a dolgok folyton változnak. Amint megoldasz egy problémát, egy másik adódik. Ahelyett, hogy megelégednének a kapott áldásokkal, és hálásak lennének, a perfekcionisták arra összpontosítanak, hogy mi nem jó, és miért kell azt megjavítaniuk. Lehet ez egy feladat, amit nem tökéletesen hajtottak végre, vagy néhány kiló, amit le kellene adniuk, vagy akár egy szekrény, melyben rendet akarnak rakni. Lehet ez valaki más hiányossága is: az életmódja, a viselkedése vagy épp a kinézete. Ha folyton a hibákon rágódunk – akár sajátunkon, akár valaki másén –, akkor képtelenek vagyunk a hálára. Pedig a hála a boldogság egyik lényeges eleme. Fogalmazzunk világosan: most nem a jóra való törekvésről beszélünk, hiszen az jó dolog. A tökéletesség megszállottjai viszont folyton azzal foglalkoznak, ami rossz. Igen, mindig lehet jobb módja annak, amit el akarunk végezni, de ez nem jelenti azt, hogy nem élvezhetjük az életet úgy, ahogy most van. Mi a gyógymód? Vedd észre, mielőtt beleesel abba a csapdába, hogy mindenáron változtatni akarsz valamin. Állj meg, és emlékeztesd magad arra, hogy egész jól ment minden a te bírálatod nélkül is. Pál azt mondja: „… akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál…” (Róma 8:28). Érted már? Az irányítás Isten kezében van, tehát te nyugodtan elengedheted. Ahelyett, hogy folyton a negatívumokra összpontosítanál, azzal foglalkozz, „ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes”(Filippi 4:8). Ha ezt teszed, elkezdesz rájönni, milyen cs

2016. augusztus 7., vasárnap

Mai ige

Kérdezd Istent!
„… őbenne élünk, mozgunk és vagyunk.” (Apostolok cselekedetei 17:28)


George Washington Carver, az a mezőgazdász és vegyész, aki a földimogyoró felhasználásának háromszáz módját fedezte fel, így osztja meg istenélményét: „Még egészen kis fiúcska voltam, amikor a régi Carver tanya körüli erdők felfedezésére indulva az a benyomásom támadt, hogy valaki már járt ott előttem. A dolgok olyan rendezettek, tiszták voltak, olyan gyönyörű harmóniában. Néhány évvel később ugyanebben az erdőben… valósággal lenyűgözött valami nagyszerű jelenlét érzése. Nemcsak annyit éreztem, hogy valaki volt ott, hanem hogy valaki ott van… Évekkel később, amikor azt olvastam a Szentírásban: »… őbenne élünk, mozgunk és vagyunk«, tudtam, mire gondolt az író. Azóta mindig tudatában vagyok annak, hogy a Teremtő beszél hozzám… a természet egyre inkább egy hatalmas székesegyház számomra, amelyben folyamatosan szólhatok Istenhez, és hallhatom, ha ő szól hozzám… Egy ember, aki célt keresett, küldetést, amiért érdemes élnie, megtalálta azt. Isten munkatársa lehet… Az egyetlen célom Isten célja legyen: hogy elősegítsem népének jólétét és boldogságát… Akkor hát miért vagyunk annyira meglepve mi, akik hiszünk Krisztusban, azon, mi mindent tud kezdeni Isten egy emberrel, aki kész neki engedelmeskedni a laboratóriumában?” 1921-ben Carver beszédet mondott az Egyesült Államok Képviselőházában. A házelnök megkérdezte: „Dr. Carver, hogyan jött rá erre a sok mindenre?” Carver így válaszolt: „Egy régi könyvből.” „Milyen könyvből?” – kérdezte a házelnök. „A Bibliából” – felelte Carver. A házelnök újra kérdezett: „A Bibliában szó van a földimogyoróról?” „Nem, uram – válaszolta Carver –, de a Biblia beszél Istenről, aki megteremtette a földimogyorót. Ezért őt kértem, hogy mutassa meg, mire lehet használni a mogyorót, és ő megmutatta.” Neked is jól jönne ma egy kreatív ötlet, egy konstruktív megoldás? Kérd Istentől!

2016. augusztus 6., szombat

Emberhalászok: Oszd meg velünk azokat a dolgokat,amelyeket az Úr ...

Emberhalászok: Oszd meg velünk azokat a dolgokat,amelyeket az Úr ...: Oszd meg velünk azokat a dolgokat,amelyeket az Úr tett a Te,vagy más életében. Lehet ez gyógyulás,megtérés, szükségeid betöltése, vagy má...

Minden Istené

Minden Istené (4)
„Íme, az Úré, Istenedé az ég és az egeknek egei, a föld és minden rajta levő.” (5Mózes 10:14)

Ha a pénzünkről van szó, szeretjük azt gondolni: „én kerestem meg, tehát az enyém.” Csakhogy ilyenkor nagyot tévedünk! A Biblia azt mondja: „az Úré, Istenedé az ég és az egeknek egei, a föld és minden rajta levő” (5Mózes 10:14). „Tied, Uram, a nagyság, a hatalom és a fenség, a ragyogás és a méltóság, bizony minden, ami a mennyben és a földön van!” (1Krónikák 29:11).„Enyém az ezüst, enyém az arany – így szól a Seregek Ura” (Haggeus 2:8). A gazdagság olyan, mint a játékpénz a Monopolyban; ha ügyesebb vagy a többi játékosnál, akkor megszerzed a legdrágább ingatlanokat. De tudod mit? Amikor vége a játéknak, a résztvevők mind felállnak az asztaltól, és minden visszakerül a társasjáték dobozába. És ha agresszívan játszottál, a többi játékos nem fog kedvelni. Íme, egy alázatra késztető ige: „Ne törődj azzal, ha valaki meggazdagszik, ha sok kincs lesz is házában. Úgysem vihet magával semmit, ha meghal, nem követi kincse. Bár életében áldottnak tartja magát, és dicsérik, hogy jól megy sora, mégis őseinek nemzedékéhez kerül, soha többé nem lát napvilágot. Mert a gazdag ember sem marad meg, hasonló az állatokhoz, amelyek kimúlnak.” (Zsoltárok 49:17–21).
Isten, aki a tulajdonosa mindennek, azért ad nekünk dolgokat, hogy:
1) élvezzük azokat;
2) hogy befektessük azokat Isten terveinek megvalósításába itt e földön.
Ha ilyen a hozzáállásunk, akkor félelem helyett Istenbe vetett hitben élhetünk.