2016. augusztus 26., péntek

Bucsásatok meg egymásnak

Bocsássatok meg egymásnak!
Soha ne kiabáljatok mérgesen a másikra, ne kívánjatok rosszat senkinek, ne átkozódjatok! Ellenkezőleg, legyetek mindig kedvesek és együtt érzők! Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.-Efézus 4,31-32-
Ez a valódi megbocsátás kezdete. Ha te nem érzed, hogy neked mennyi minden megbocsáttatott, senkinek sem akarsz megbocsátani. Ha kemény vagy magaddal, másokhoz is így fogsz viszonyulni. De minél több kegyelmet kapsz Istentől, annál irgalmasabb és jóindulatúbb leszel te is . Minél jobban érzed Isten bocsánatát, annál inkább te is megbocsátasz másoknak.
A megbocsátás azt jelenti, hogy emlékezel, hogy neked mennyi minden megbocsáttatott, hogy addig folytatod ezt a szeretetet, amíg szükséges.(Mt.18,21)
Hogyan tudod megállapítani, hogy valóban megbocsátottál? Amikor a másik fájdalmát is meglátod, nem csak a sajátodat, és imádkozni tudsz érte, Isten áldását kérve az életére.
Azt kérded: Hogyan tudnék megbocsátani annak, aki megbántott? Csak akkor sikerülhet, ha megengeded Isten szeretetének, hogy beáradjon az életedbe.
Egyedül Isten szeretete által leszel képes ilyesmire.
Meddig kell megbocsátanod valakinek? Addig, amíg szükséges. Addig kell megbocsáss, amíg a fájdalom elmúlik és megszűnik benned a bosszúvágy.
Sose álljatok bosszút magatokért-Róma 12,19-
Mielőtt a nap véget ér, szabaduljatok meg a haragtól! Ef.4,26-
A megbocsátás nagyon fontos dolog a saját érdekünkben, annyira, hogy az Úr Jézus parancsba is adta minden hívő embernek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése