2014. november 6., csütörtök

Hiába tudod, hogy hiányzik valami az életedből,

Miután hallottatok Jézusról és megismertétek az igazságot, ami tőle jött, vessétek le a régi bűnös természeteteket, és azt a régi módot, ahogy éltetek, amely megromlott a vágyak és megtévesztések miatt. Ehelyett hagyjátok inkább a Szentlelket, hogy átformálja a gondolataitokat és hozzáállásotokat. Öltsétek fel az új embert, amely arra teremtetett, hogy hasonló legyen Istenhez- igazságos és szent. (Efézusi levél 4: 21-24. NLT) 
Hiába tudod, hogy hiányzik valami az életedből, nem fogod tudni megváltoztatni azt, amíg meg nem ismered az igazságot. A változáshoz kell az igazság megismerése.
Jézus azt mondja: "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket" (János 8:32 NLT). Nem lehetsz szabaddá, amíg meg nem ismered az igazságot. A személyes változás titka nem egy pirula, program, vagy módszer. Nem terápia, könyv, vagy szeminárium. Nem pozitív gondolkozás, vagy pszichológia. A biztosíték a személyes változásra az igazság megtalálása. Meg kell ismerned és szembe kell nézned az igazsággal: magad, Isten és a kapcsolataid tekintetében, ahhoz, hogy megváltozhass.
Minden önpusztító életmód hátterében egy hazugság áll, amit elhiszel. Ha most is mélyen gyötörnek a kétségek, az azért van, mert vannak hazugságok, amiket elhittél. Azt gondolod: "Folyamatosan elfedem egész életemen át, és akkor megúszom." Ó, valóban? "Szükségem arra a házra" Valóban, ez az igazság? Be is tudod bizonyítani? 
Folyamatosan hazudunk magunknak. De tudnod kell és szembe kell nézned az igazsággal, ha meg akarsz változni. Jézus azt mondja, hogy az igazság megszabadít. De előtte szenvedni fogsz. Szenvedéssel jár mindaddig, amíg tagadod. Attól a pillanattól válsz szabaddá, amikor őszinte vagy magaddal és az életed többi dolgával kapcsolatban. 
Ki az igazság? Jézus azt mondja: "Én vagyok az igazság" Nem azt, hogy: Nálam van az igazság. Nem azt, hogy: Majd én mutatom az utat. Nem azt, hogy: Én tanítom az igazságot. Azt mondja:" Én vagyok az. Én vagyok az igazság."
Megbízhatsz a szavában. A szava a Biblia. 
A Biblia négy dologra jó: "A teljes írás Istentől ihletett, és alkalmas a tanításra, a feddésre, a megjobbításra és az igazságban való nevelésre. Így Isten szolgája minden jó cselekedetre fel lehessen készítve" (2 Timóteus 3:16-17 NIV)
A Biblia olyan, mint egy ösvény. Megmutatja merre menjünk, és hogyan maradjunk meg azon az ösvényen. Megmutatja, amikor letérünk az ösvényről, és azt is, hogyan kell visszatalálnunk. Amikor Isten szavát használod, hogy megmutassa merre és hogyan kell menned, megadja neked az utasításokat és a tudást, ami szükséges ahhoz, hogy megváltoztasd az életed. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése