2016. február 6., szombat

Rózsafánk

Elkészítés

1
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.
Rózsafánk recept 23. fázisfotó
Rózsafánk recept 24. fázisfotó
Rózsafánk recept 25. fázisfotó
Rózsafánk recept 26. fázisfotó
3
Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.
Rózsafánk recept 27. fázisfotó
Rózsafánk recept 28. fázisfotó
4
A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
Rózsafánk recept 29. fázisfotó
Rózsafánk recept 30. fázisfotó
5
Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
Rózsafánk recept 31. fázisfotó
Rózsafánk recept 32. fázisfotó
6
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.
Rózsafánk recept 33. fázisfotó
Rózsafánk recept 34. fázisfotó
7
A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
Rózsafánk recept 35. fázisfotó
Rózsafánk recept 36. fázisfotó
8
A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Rózsafánk recept 37. fázisfotó
Rózsafánk recept 38. fázisfotó
9
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!
Rózsafánk recept 39. fázisfotó
Rózsafánk recept 40. fázisfotó
Rózsafánk recept 41. fázisfotó
10
A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.
Rózsafánk recept 42. fázisfotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése