2019. február 27., szerda

Afekete pont

Egy híres filozófia professzor egy fehér lapra rajzolt egy fekete pontot. Arra kérte a diákjait, hogy értelmezzék, majd óra végén kiértékeli a dolgozatokat.
Mindenki izgatottan igyekezett leírni a megoldást.
Óra végén a professzor a következőt mondta: Sajnos, senkinek sem sikerült megfejteni a feladványt. Mindenki a fekete pontra figyelt, annak méretét, elhelyezkedését igyekezett megmagyarázni. Senki sem figyelt fel arra, hogy milyen jelentéktelen a fekete pont mérete a fehér laphoz képest.
Az életünkben is vannak ilyen fekete pontok, de a fehér rész mindig több lesz.
Sokkal több jó dolog történik az életünkben, mint amennyi rossz, csak nyitott szemmel kell járnunk. A tegnap este elkezdtem leírni azokat a dolgokat, amikért hálás vagyok, és mellé a nehézségeket, problémákat.
Öröm volt látni, hogy a jó dolgok mellett jelentéktelenné válnak a nehézségek, fájdalmak, problémák.
„Minden körülmények között hálát adjatok; mert ez az Isten akarata számotokra Jézus Krsiztusban.” (1Thesszalonika 5:18)
Az igevers azt is mondja, hogy mindenben hálát adjunk. Az a görög szó, ami itt szerepel az a ‘pos’ szó, ami azt jelenti, hogy bármilyen, minden, bárki, mindenkor, bárhol, mindenhol, tehát mindent jelent. Azt jelenti, hogy nincs kivétel, nincsenek kifogások és mentségek.
Az emberek azt mondják, hogy meg akarják tudni, mi az Isten akarata és hogy mit szeretne Isten, hogy tegyenek az életükben. Nos, hálát adni minden helyzetben az Isten akarata a számunkra – és minél hálásabb vagy, annál közelebb kerülsz az Istenhez!
A mai nap legyen a hála napja!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése