2013. április 7., vasárnap

GYOGYICS MEG URAM

Gyógyíts meg, URam, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok. (Jer 17,14)
Amikor Jézus meggyógyít valakit valamilyen betegségből, nem csak a betegségéből akarja meggyógyítani. Azt akarja, hogy felismerjük, ki Ő, és mire képes Ő, Isten Fia. Azt akarja, hogy hálás légy neki, és dicsőítsd Istent. Bartimeus, akit vakságából gyógyított meg Jézus, ezután „követte Őt az úton” (Mk 10,52), egy másik „leborulva imádta Őt” (Jn 9,38). Azt akarja, hogy mások is tudjanak arról, hogy Ő Isten Fia. „Menj haza a tieidhez, és vidd hírül nekik, milyen nagy dolgot tett az Úr veled és hogyan könyörült meg rajtad.” (Mk 5,19)
Jézus egy alkalommal felteszi a kérdést: „Mi könnyebb: ezt mondani: Megbocsáttattak a te bűneid, – vagy pedig ezt mondani: Kelj fel és járj?” (Lk 5,23) Azért jött Jézus, hogy meghaljon érted, hogy megbocsáttassanak a bűneid, és örök életed legyen – de testedet is Isten teremtette, az is az Ő tulajdona (Ef 6,20), így egészséged (vagy betegséged) is az Ő hatalmában van. Vannak Isten által tiltott utak, amelyeken sokan keresik a gyógyulást, próbálják egészségüket biztosítani: a ráolvasástól a hamis világ- és emberképen alapuló akupunktúrán át a homeopátiáig, amely misztikus energiát tulajdonít a hatóanyagot nem tartalmazó „gyógyszernek”. Aki ezekben bízik, és kipróbálja őket, az megkötözött lesz, rabja lesz ezeknek; az ismerje el bűnét, és kérje Jézus Krisztust, hogy bocsásson meg, amiért hazugságokra támaszkodott, és tegye szabaddá ezektől.
Jézus szabadító műve teljes. Akit Ő megszabadít, az valósággal szabad (Jn 8,36), ezt fejezi ki az igénk, Jer 17,14 is. Isten nem végez félmunkát. Te is kérheted tőle az új életet és a szabadságot, ha felismerted, hogy nélküle nincs teljes életed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése