2013. szeptember 18., szerda

Miért teremtett téged Isten?

Miért teremtett téged Isten?

Amit láttunk és hallottunk, azt hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségtek legyen velünk. A mi közösségünk ugyanis közösség az Atyával és az Ő Fiával, a Jézus Krisztussal.

- 1 János 1:3

KENNETH

Az ember különleges lény. Isten képére lett teremtve. Arra teremtetett, hogy Istennel közösségben legyen.

Egyesek úgy gondolják, hogy Isten azért teremtette az embert, hogy legyen kin uralkodnia. De Isten nem uralomvágyó. Ő maga a szeretet, és a szeretet adni akar a másiknak. Ezért teremtette az embert – hogy átadhassa neki a szeretetét.

Isten az angyaloknak is adhatta volna a szeretetét, ahogy meg is tette. De ez nem adott neki beteljesedést. Miért? Mert az angyalokat nem a saját képére teremtette.

Te is ilyen vagy. Tegyük fel, hogy van egy kiskutyád. Elég sok időt tölthetsz közösségben vele, de eljön az idő, amikor szeretnél valakivel beszélgetni. Eljön az idő, amikor szeretnél valakivel a saját szinteden kommunikálni.

Azért vagy ilyen, mert Isten képére vagy teremtve. Ő is ilyen. Vágyik arra, hogy olyasvalakivel legyen közösségben, aki Hozzá hasonló.

Merd elhinni, hogy különleges teremtmény vagy, akit Isten a saját képére alkotott! Merd elfogadni a szeretetét, és merd viszontszeretni Őt!

Igei olvasmány: 1 Mózes 1:26-31

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése