2014. június 20., péntek

Bocsásd meg a mi vétkeinket!

Bocsásd meg a mi vétkeinket!
Azokban a napokban, abban az időben - így szól az Úr - keresni fogják Izráel bűnét, de nem lesz, és Júda vétkeit, de nem fogják találni, mert megbocsátok azoknak, akiket meghagyok. (Jer 50,20)
Lehet-e bűnt nem találni? Isten jól látja a tévelygő utakat, a hűtlen szíveket, népe gyarlóságát, mégis Jeremiás által olyan napokról szól, amikor nem találnak bűnt és vétket Izráelben és Júdában. A kiválasztott, de esendő nép, büszkén megállhat, és győzedelmesen indulhat útjára. Mert megbocsátok azoknak, akiket meghagyok - szól az Úr. Így válhat a méltatlan nép erőssé. Kegyelemből tartattak meg azok, akiket meghagyott az Úr. Megpróbálta őket Isten, de meg is bocsátott, megmutatta hatalmát, de szeretetét is.
Isten mai népe is hűtlen és méltatlan. A teremtett világ sóvárogva várja Isten Fiainak megjelenését. (Róm 8,19) Ahogy akkor Izráel volt hivatott, hogy hirdesse Isten dicsőségét, ma a keresztényekre van bízva ez a szolgálat, akik Jézus Krisztus által Isten fiaivá váltak. Mégis milyen sokszor vagyunk gyarló eszközei az Úrnak. Ő mégis kegyelemmel fordul felénk, és feladatot bíz ránk. A tanítványok csüggedt, elesett csapata is megbízatást kapott. Ehhez Isten megbocsátó szeretete kellett és a Szentlélek ereje, akinek segítségével elindultak, hogy nyíltan szólják Isten örömhírét. Ő tett alkalmassá minket. hogy az Újszövetség szolgái legyünk. (2Kor 3,6) Alkalmasságunk tehát Istentől van, aki küld, hogy hirdessük az ő dicsőséges szeretetét, hogy győztes utakon járhassunk. Kérjük Isten Szentlelkét, aki megmutatja nekünk a helyes utat!
Aki boldogságát más úton keresi, mint amelyikre Isten hívta, annak számára már itt a földön tövis és bojtorján terem. Csalódása nagyon szomorú lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése